رئیس اتاق کرمان گفت: در شرایطی که تحریمهای اقتصادی بر کشور تحمیل شده، تولید توانسته اقتصاد کشور را سرپا نگه دارد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سید مهدی طبیبزاده، این مطلب را در شصت و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مصادیق پشتیبانی ها و مانع زدایی ها در حوزه های راه و شهرسازی و بانکی مطرح و عنوان کرد: دغدغه کشور باید توجه به تولید باشد. رئیس اتاق کرمان افزود: در حال حاضر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه در استان کرمان در دست اجراست که برخی از پروژه ها، دارای اولویت هستند و لیستی از آنها و قوانین مزاحم، تهیه و با دستگاههای مربوط نیز جلساتی برای تسریع در اجرای آن طرح ها برگزار شده است.
وی با اشاره به رتبه نامناسب فضای کسب و کار استان کرمان در کشور، از قوانین مزاحم بانکی، مالیاتی و بیمهای به عنوان مهمترین عوامل عدم تحقق سرمایهگذاری یاد کرد و ادامه داد: نتایج حاصل از تحقیق در خصوص عوامل موثر بر فضای کسب و کار به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کشور ارائه خواهد شد که در صورت تحقق نتیجه، ۷۰ درصد از مشکلات فضای کسب و کار برطرف می شوند. طبیب زاده، فقدان اطلاعات و دادههای آیندهنگر را یکی از معضل های موجود در واحدهای تولیدی و دستگاههای صادرکننده مجوزهای سرمایهگذاری دانست و افزود: برای حل این مشکل نیاز به پایگاه جامع اطلاعاتی است.
در این نشست همچنین استاندار کرمان گفت: باید با تغییر رویکرد، فرصت های سرمایه گذاری در استان، شناسایی و مجوزهای لازم گرفته شوند و در اختیار متقاضیان قرار بگیرند. علی زینی وند افزود: در اتاق کرمان اقدامات خوبی برای تسهیل و تحقق سرمایهگذاری در حال انجام است و مشکلات پیش روی سرمایهگذاری به صورت پایهای بررسی شدهاند و به همین دلیل نتایج حاصل از تحقیق و پژوهش های اتاق کرمان در سطح ملی نیز قابل طرح است.
وی با اشاره به اینکه برخی قوانین بانکی، واحدهای تولیدی و سرمایهگذاری را زمینگیر کردهاند، بر اصلاح قوانین مزاحم تاکید و بیان کرد: باید در کنار منابع بانکی، راههای دیگری همچون بازار سرمایه برای تامین مالی و نقدینگی طرح ها دیده شوند.
در ادامه این نشست، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز خاطرنشان کرد: برخی مشکلات بانکی ناشی از قوانین بانک مرکزی است و به همین دلیل بایستی ساختارها اصلاح شوند. محمدرضا پورابراهیمی، افزود: یک سری از تصمیمات باید در سطح استان گرفته شود و نیاز است لیستی از مشکلات استان تهیه و قبل از جلسات رای اعتماد، از وزرای پیشنهادی خواسته شود تا برنامههایشان را برای حل آنها ارائه دهند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس اظهار کرد: پیشبینی میشود تیم اقتصادی دولت با مجلس همکاری خوبی داشته باشند و در نیمه دوم سال جاری شاهد تحول در اقتصاد کشور باشیم. وی با اشاره به نقش شورای گفت و گو برای تغییر در ساختارهای اقتصادی گفت: یکی از مطالبات جدی ما افزایش اختیارات استانها است تا بروکراسی های اداری کاهش یابد و بتوانیم با منابع داخلی فقر را از استان ریشه کن کنیم.
گفتنی است در این نشست برخی موانع در حوزه های راه و شهرسازی و مسائل بانکی از سوی فعالان اقتصادی مطرح و راههای مانع زدایی و حمایت از آنها بررسی شد.