در نشست کارشناسی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و با حضور رئیس اتاق کرمان، مشکلات و راهکارهای توسعه انرژیهای تجدید پذیر در استان کرمان مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس اتاق کرمان، 28 آذرماه در این نشست با اشاره به ظرفیت های کرمان برای سرمایه گذاری در بخش توسعه انرژی های تجدیدپذیر و استفاده از ظرفیت های خدادادی کرمان، اظهار کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، طرح آن در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی ضروری است.
سیدمهدی طبیب زاده، با بیان اینکه انبوهی از پروژهها در کمیته ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان محیط زیست وجود دارد و هیچ اقدامی در این ارتباط صورت نگرفته، گفت: در این ارتباط باید اقدامات جدی تری انجام شود.
ضرورت ایجاد کارگروه دائمی برای رفع موانع احداث نیروگاه های خورشیدی در کرمان
رئیس اندیشکده انرژی اتاق کرمان نیز در این نشست با اشاره به جمع آوری مجموعه ای از مسائل و مشکلات فعالان بخش خصوصی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، گفت: سرمایه گذارن در حوزه تجدیدپذیر یا به دنبال کسب درآمد هستند و یا به صورت اجباری، به دلیل الزامات قانونی و برای جلوگیری از قطعی برق، مجبور به احداث نیروگاه شدهاند و به طور معمول، تخصص کافی در این زمینه ندارند.
محمدعلی پورامیری با بیان اینکه متأسفانه ارگانهای مختلف، پروژههای تجدیدپذیر خورشیدی را یکسان در نظر گرفته و با رویکرد یکسانی در این خصوص تصمیمگیری میکنند، ادامه داد: این در حالی است که با تعدد دستورالعملها و تغییرات روزانه آنها مواجه هستیم. همچنین از سوی دیگر، دستورالعملهای تحمیلی دیگری نیز وجود دارد.
وی اظهار کرد: با وجود پتانسیل بالای استان کرمان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، متأسفانه به دلیل برخی چالشهای پیشبینی نشده، میزان نصب ظرفیتهای تجدیدپذیر در استان کمتر از انتظار است.
رئیس اندیشکده انرژی اتاق کرمان، بحث تهاتر، ابلاغیه جدید ساتبا و تأمین زمین را از جمله دیگر مشکلات احداث نیروگاه های خورشیدی در استان کرمان برشمرد و افزود: تشکیل کارگروه دائمی و مشترک بین بخش خصوصی و دولتی برای بررسی و رفع موانع سرمایهگذاری در احداث نیروگاه های خورشیدی ضروری است؛ زیرا با چالشهای جدیدی در این زمینه مواجه بوده و نیازمند تصمیمگیریهای سریع و کارشناسی هستیم.
وی در ادامه به ارائه پیشنهاداتی برای توسعه سرمایه گذاری ها در بخش توسعه انرژی های تجدید پذیر پرداخت و گفت: تشکیل کارگروه تخصصی با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دستگاههای متولی دولتی برای بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای عملی، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از ظرفیت شبکه برق، تأمین زمینهای مناسب برای احداث نیروگاه، تعیین مناطق مشخصی به عنوان مناطق ویژه نیروگاهی، تسهیل فرایند صدور مجوز و … از جمله این پیشنهادات است.
گفتنی است، در ادامه این نشست نیز پیشنهاداتی برای تعیین ظرفیتهای شبکه، تخصیص زمین به امور اراضی از سوی منابع طبیعی، تهیه اطلس امکان سنجی احداث نیروگاه خورشیدی در استان، پیگیری اتاق برای صدور مجوزهای بی نام و تشکیل کمیتهای متشکل از بخش خصوصی و وزارت نیرو در استان ارائه شد.