اولین پیش جلسه هشتاد و یکمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات توسعه معادن جنوب استان و با حضور رئیس اتاق بازرگانی کرمان، رئیس، معاون و کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان و معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر کرمان و جمعی از فعالان حوزه معدن جنوب برگزار شد.
در این نشست رئیس اتاق کرمان ضمن تشکر از حضور صاحب نظران حوزه معدن استان، هدف از تشکیل جلسه را بررسی مسائل و مشکلات بخش معدن جنوب استان عنوان کرد و گفت: اتاق کرمان در موضوعات متفاوتی مانند توسعه گلخانه ها، پایانه های صادراتی، افزایش سطح کمی و کیفی تولید، حمل و نقل و … در حوزه جنوب استان ورود کرده و با پیگیری های انجام داده پیشرفت های خوبی حاصل شده است.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: جنوب استان کرمان به کشاورزی شناخته می شود که با توجه به شرایط منابع آبی به طور قطع در آینده با مشکل مواجه خواهد بود.
وی ادامه داد: احساس می شود بخش معدن جنوب استان با وجود ظرفیت ها و ذخایر معدنی بالا مورد کم توجهی و بی توجهی قرار گرفته و به همین دلیل جمع آوری تجربه ها و پیشنهادات در دستور کار قرار داده ایم تا به دستورالعملی برسیم که با استفاده از آن عقب ماندگی های تاریخی در رابطه با اکتشاف، تجهیز، استخراج و فرآوری در بخش معدن را جبران نماییم و بستر توسعه فعالیت های معدنی در جنوب استان را فراهم کنیم.
در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان ضمن تشکر از توجه اتاق کرمان به مسائل جنوب استان به خصوص معادن جنوب و اشاره به برگزاری منظم جلسات شورای گفت و گو و پیگیری تحقق تصمیمات اتخاذ شده در جلسات آن، گفت: جنوب کرمان با وسعت یک سوم مساحت کل استان با توجه به پتانسیلهای معدنی مختلف نظیر تیتانیوم، مس، آهن، طلا، کرومیت و … به عنوان یکی از قطب های معدنی کشور است.
مسلم مروجی فرد افزود: جنوب کرمان به کشاورزی شناخته می شود و به نوعی زندگی در این منطقه بر اساس کشاورزی بوده، اما اکنون منابع آبی آن در حال اتمام است و از سوی دیگر منابع معدنی بسیار خوبی دارد که می توان از آن استفاده و در منطقه جایگزین نمود.
وی اظهار کرد: شرکت کشت و صنعت جیرفت به عنوان بزرگترین شرکت فعال در حوزه کشاورزی جنوب با مصرف دو هزار و 500 لیتر بر ثانیه آب، حدود 500 نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
مروجی فرد اظهار کرد: همچنین مس سرگز با مصرف 20 لیتر بر ثانیه آب حدود 450 نفر اشتغال دارد که نشان میدهد بهرهوری در حوزه صنعت و صنایع معدنی متفاوت از حوزه کشاورزی است و اگر در حوزه صنعت و صنایع معدنی فعالیت کنیم نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان بیان کرد: در جنوب استان 314 پروانه اکتشاف و 110 پروانه بهره برداری صادر شده، 55 کارخانه صنایع معدنی وجود دارد و به ازای صدور هر 2 پروانه بهره برداری معادن یک پروانه کارخانه صنایع معدنی نیز صادر شده است.
وی افزود: مشکلات سد راه برخی از معادن جنوب کرمان به طور عمده در سه حوزه قوانین و مقررات، زیرساخت و دستگاه های اجرایی همکار است که رفع آن ها، میتوانند باعث شکوفایی منطقه شود.
مروجی فرد، زیر ساختها را بزرگترین چالش جنوب کرمان دانست و گفت: زیرساخت طی سال های گذشته بر مبنای کشاورزی بوده و در آن تامین برق و پست برق در نظر گرفته نشده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان اظهار کرد: نداشتن زیرساخت یک موضوع، و واگذاری زیر ساخت موضوع دیگری است که به شدت درگیر بروکراسی های اداری است که متاسفانه 100 پروژه صنایع معدنی در جنوب استان درگیر مسائل زیر ساخت است.
در پایان این نشست رئیس اتاق کرمان درخواست کرد برای تحقق هدف توسعه بخشی معادن جنوب استان، شیوه کار را تغییر دهیم و معادن بزرگ مانند مس، گهرزمین، گلگهر و … که رسالت اجتماعی دارند، برنامه خود را برای توسعه جنوب ارائه و برای اجرای آن متعهد شوند.