رئیس اتاق کرمان گفت: پیشنهاد میشود مجموعهاي متشکل از شرکت های بزرگ استان تشکیل و امکانات هر یک از این شرکت ها به طور متناوب هزینه شود تا بتوان به تامین زیرساخت های استان کمک كرد. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در هفتادمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسي شاخص توسعه اقتصادي پايدار، افزود: اگر بسیار فوری برای تامین زیرساختهای استان به ویژه در زمينه گاز چاره اندیشی نشود، درآیندهای نزدیک با بحران روبرو خواهیم شد. وی ادامه داد: مجموع ورودی گاز استان 800 تا 900 هزار مترمکعب در ساعت است و این در حالی است که فقط شرکت گلگهر سیرجان تا چند سال آینده به دو هزار مترمکعب گاز نیاز دارد.
طبیب زاده، بیان کرد: توسعه پایدار در استان کرمان و پیدا کردن راه حل کارشناسی برای رفع عقب ماندگیها بسیار اهمیت دارد و وظیفه اتاق فراهم کردن فضایی صمیمی برای در میان گذاشتن مسائل و مشکلات با هدف برداشته شدن توسعه نامتوازن از چهره استان است. وی تصریح کرد: روند مصرف و تولید در استان به جایی خواهد رسید که آثار بسیار بدی خواهد داشت که در گذشته این موضوع را هشدار داده بودیم.
استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه چشم انداز 10 ساله برای تامین نیاز توسعه استان دیده شده که مهمترین آن برق و گاز است، گفت: استان کرمان آمادگي تولید 6 هزار مگاوات برق را دارد و میتواند در حوزه تولید انرژیهای تجدیدپذیر در دنیا پایلوت شود. علی زینیوند، با اشاره به تاکید رئیس جمهور مبنی بر برنامه محوری و کار کارشناسی افزود: در ستاد اقتصاد مقاومتی استان، 15 طرح کلان در حال اجرا را با بیش از هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری احصا خواهیم کرد تا دلایل کندی پیشرفت، مشکلات و موانع کار آنها بررسی شود و بتوانیم اختیارات را برای رفع آنها بگیریم. وی اظهار کرد: کرمان برای واگذاری اختیارات و تغییرات محلی حکمرانی کاملا آماده است و اسناد توسعهای و چشماندازهای لازم را نیز تهیه کرده است.
در ادامه نیز رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تفاهمنامه تولید شش هزار مگاوات برق تجدید پذیر در استان کرمان با وزارت نیرو انجام شده و کمبودهای زیرساختی استان در توسعه اقتصادی باید تعیین تکلیف شود. محمدرضا پورابراهیمی بیان کرد: توسعه کشور باید همراه با پیشرفت در تمام ابعاد باشد زیرا توسعه به تنهایی در مواردی خارج از عدالت است.
وی با اشاره به اینکه چگونگی وضعیت اسناد بالادستی سند آمایش برای استانها جای سئوال دارد، تصریح کرد: اگر اسناد بالادستی به استانها ابلاغ نشود تدوین سند استانی با چالش روبهرو خواهد شد.