رئیس اتاق کرمان: تولید محصول با کیفیت ارزش افزوده ایجاد می کند
رئیس اتاق کرمان گفت: در سال مهار تورم و رشد تولید که توسط رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده باید بتوان تولید محصول با کیفیت را افزایش داد تا ارزش افزوده ایجاد کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در هشتاد و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی راهکارهای تولید صادرات محور افزود: کرمان از نظر حجم تولید محصولات مختلف مشکلی ندارد و در جنوب و شمال استان محصولات متنوعی تولید می شود اما باید تولید صادرات محور و با کیفیت مدنظر قرار گیرد.وی ادامه داد: سعی می شود در سال جاری مسائل مهم مربوط به صادرات و بحث سرمایه گذاری مطرح شود تا تولید با کیفیت در مسیر صادرات افزایش یابد.
طبیب زاده، به تجربه موفق تولید صادرات محور در کشورهای مالزی، اندونزی، کره جنوبی، ژاپن، ویتنام و اخیرا بنگلادش اشاره و تصریح کرد: در این کشورها رشد فزاینده صادرات با تولید کالاهای با کیفیت، قیمت مناسب و بسته بندی خوب شکل گرفته است.رئیس اتاق کرمان افزود: طی سال های اخیر عمده محصولات صادراتی ما خرما، پسته، مشتقات فولاد و مس بوده و بازارهای صادراتی و صادرکنندگان ما نیز محدود و کم هستند اما کالای با کیفیت و با ارزش افزوده کمتر تولید می شود.
دستگاه های دولتی نگاه مثبتی به تولید ندارند
در ادامه استاندار کرمان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال جاری اولین و مهمترین مسئله کشور را اقتصاد، مهار تورم و رشد تولید عنوان کردند، گفت: برخی دستگاه های دولتی نگاه مثبتی به تولید و تولیدکننده ندارند و بخشی از عدم حمایت از تولید به دلیل مشکلات فرهنگی است.محمدمهدی فداکار افزود: باید مشکل کمک نکردن به حوزه تولید را با آموزش و ترویج فعالیت های فرهنگی برطرف کرد که خوشبختانه در برخی موارد کار خوب پیش رفته به گونه ای که برخی واحدهای تولیدی که هنوز حتی زمین اجرای پروژه را دریافت نکرده اند، قرارداد فروش امضا کرده و از ابتدا به فکر فروش بوده اند.
وی ادامه داد: بسیاری از تولیدکنندگان ما صادرکننده نیستند اماباید بازارها را بشناسند تا بر اساس نیاز آنها کالا تولید کنند.استاندار کرمان بیان کرد: ساختار کارگروه صادرات در استان کرمان وجود دارد و این کارگروه باید فرایند تولید صادرات محور را رصد و پیشنهادات را با اولویت بندی مشخص در حوزه های گمرک، استاندارد، جهاد کشاورزی و صمت ارائه دهد.
عدم مهار تورم به تولید لطمه می زند
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه این نشست با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان مهار تورم و رشد تولید گفت: باید به هر دو مسئله توجه کنیم زیرا مکمل یکدیگر هستند و اگر تورم مهار نشود، حتما به تولید و همچنین صادرات لطمه میزند.حجت الاسلام ابراهیم حمیدی با تاکید بر اینکه در بحث صادرات نباید صرفا به ظرفیتهای بالای استان توجه داشت، تصریح کرد: باید به ظرفیتهای کوچک تر نیز توجه کرد و چتر حمایتی باید بر سر صنایع کوچک و محصولات گلخانه ای و کشاورزی قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: توجه به صادرات صنایع دستی و فرش بسیار مهم است و جایگاه گذشته خود را در دنیا از دست داده اند که باید برای رونق صادرات این حوزه تلاش شود.
چالش اساسی صادرات مسائل تعهدات ارزی است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: صادرات یکی از حلقه های متصل به تولید است اما مسائل مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات و نرخ تثبیت تعهدات ارزی چالش اساسی امروز ما در حوزه صادرات است. محمدرضا پورابراهیمی، افزود: اگر دولت اشتباهات سال های گذشته را تکرار کند، صادرات غیر نفتی در کشور رونق نمی گیرد و خروج ارز از کشور ادامه خواهد یافت. وی خاطرنشان کرد: تغییرات نرخ ارز در اقتصاد ایران اگر چه آثار تورمی دارد و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داده اما اتفاق مهم آن جهش صادراتی است که باید اتفاق بیفتد.نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حوزه دانشبنیان اصلیترین محور توسعه صادرات است و مغفول مانده است.
اعمال سلیقه ها در محصولات کشاورزی حذف شود
در ادامه رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رشد تولید از مسیر صادرات ارزیابی می شود، گفت: اعمال سلیقه ها در صادرات محصولات کشاورزی خطرناک است که باید حذف شود.حجت الاسلام موسی غضفرآبادی، با تاکید بر لزوم توجه به پیشگیری از خسارت گرما به محصولات کشاوری افزود: سال ها با مسئله گرمازدگی روبرو هستیم و بین ۳۰ تا ۷۰ درصد خرمای مضافتی در شرق و جنوب استان کرمان به علت گرمازدگی خشک می شوند که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان کشاورزی استان این مسئله را پیگیری کنند.
نماینده مردم چهار شهرستان شرق استان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امیدواریم همانطور که برای بحث سرمازدگی پسته نشست ها و پیگیری هایی برای کمک به کشاورزان و جلوگیری از خسارت های احتمالی آینده برگزار می شود برای محصول خرما و کشاورزان شرق و جنوب استان نیز انجام شود.
گفتنی است در این نشست گزارش هایی با موضوع “عملکرد شورای گفت و گو در سال 1401″و”الزامات رشد و توسعه تولید صادرات محور در استان” ارائه شد، تقویم برگزاری نشست های شورا در سال 1402 به تصویب رسید و از اعضای شورا تجلیل شد.
- Published in اخبار شورا
جلسه کارشناسی هشتاد و سومین نشست شورای گفت و گو برگزار شد
جلسه کارشناسی هشتاد و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی موانع فرهنگی تشدیدکننده پیچیدگی فضای کسبوکار استان با حضور رئیس اتاق کرمان، سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان و مشاور استاندار کرمان در امور روحانیت و فرهنگی برگزار شد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: استان کرمان با وجود برخورداری از ظرفیتهای فراوان در ردهبندی پایش فضای کسبوکار و همچنین در زمینه برخورداری از شاخصهای توسعه در کشور در ردههای پایانی قرار دارد.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: با مطالعات صورت گرفته مشخص شد بخشی از رفتار و دیدگاه اقتصادی مردم جامعه منجر به کسب این رتبه شده و به همین دلیل موانع و پیچیدگیهای فرهنگی مهم و تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: اگر با حذف عوامل فرهنگی به حوزههای اقتصادی بپردازیم به موفقیتی چندانی دست نخواهیم یافت.
در ادامه این نشست عضو هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: برخی از سنتها و ارزشهای سازمانهای اجتماعی سنتی در کشورهای در حال توسعه با نگاههای توسعهطلبانه همخوانی ندارد به خصوص برای استان کرمان که در معرض تعاملات و تبادلات فرهنگی زیادی قرار نگرفته است.
داریوش بوستانی افزود: ویروس توسعه در این استان گسترش پیدا نکرده، پیشفرضهای ارزشی و هنجاری توسعه در استان وجود ندارد و همچنین از توسعه فقط به بخش سختافزاری آن توجه شده است.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد از مردم استان کرمان خود را منفعل ارزیابی کردهاند، تصریح کرد: پیشنهاد میشود که تجربیات گذشته مدنظر قرار گیرند زیرا با وجود اینکه مانع مذکور از دغدغه تمامی سازمانهای اجرایی است به دلیل وجود گسستگی (بین سازمانها و دورههای مختلف سیاسی) و عدم وجود نگاه بلندمدت برطرف نمی شود.
بوستانی، ضمن گلایه از آموزش و پرورش برای نپرداختن به حوزه مهارتآموزی در مدارس گفت: استان کرمان به یک برنامه توسعه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت نیاز دارد و همچنین باید یک تیم متخصص و دغدغهمند به صورت تمام وقت در این حوزه به فعالیت بپردازند.
مشاور استاندار کرمان در امور روحانیت و فرهنگی نیز در ادامه این نشست گفت: مردم در فضای اجتماعی کنشگری جدی ندارند و همچنین در برخی از فضاهای پژوهشی نارساییهایی وجود دارد و چندان دقیق نیست.
حجت السلام حسین الله وردی، ضمن اینکه در فضای آموزشی نیز روحیه تلاشگری گم شده است، تصریح کرد: از این رو برای تغییر در فضای پرورش نیرو نیاز است روحیه تلاشگری در فضای ذهنی مردم ایجاد شود که در قرآن نیز به آن اشاره شده است.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم تغییر سیاستهای بالادستی و حمایتی، سیاست مذکور را مانعی برای کنش خلاقانه عنوان و اظهار کرد: به مردم اجازه حرکت خلاقانه داده نشده است و باید فرهنگ کار جمعی نیز تقویت شود.
سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان در ادامه گفت: بیش از 50 درصد درآمد کشورهای توسعهیافته از حوزه مدیریت فرهنگی و گردشگری است و این در حالی است که در استان کرمان با وجود دارا بودن قابلیتهای فراوان از این دانش بهره گرفته نمیشود.
کوروش احمد یوسفی، گفت: در حوزه آموزشوپرورش سند جامع آموزشوپرورش که ساحتهای مختلف در آن تعریفشده و مورد قبول مقام معظم رهبری است، اجرایی نمیشود و لازم است شایسته گزینی معلمان مدنظر قرارگرفته و سواد فرهنگی و اجتماعی مدیران اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد.
وی بیان کرد: همچنین مورد توجه قرار دادن رشتههای مختلف شاخصهای اقتصادی، ایجاد شناخت در وهله اول و ایجاد هوش اقتصادی در مدیران و سپس آحاد جامعه (با استفاده از ظرفیتهای موجود) در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان ضمن تأکید بر لزوم ارزش گذاشتن به کسبوکارهای فرهنگی گفت: از ابزار هنر غافل هستیم و لازم است از کسبوکارهای مذکور حمایت شود.
محسن روحی بیان کرد: بهمنظور بهرهگیری از پژوهشهایی که پیشتر صورت گرفته و همچنین به منظور بررسی علل فقدان سیاستگذاری نیاز محور، ایجاد مرکز رصد اجتماعی و فرهنگی پیشنهاد میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر این طرح عملیاتی کوتاهمدت در حوزه فرهنگ کسبوکار بهمنظور تقسیم وظایف دستگاهها تدوین شده و رصد دستگاهها بهمنظور اجرای وظایف تعریفشده صورت پذیرد.
گفتنی است در این نشست نظرات مختلف مطرح و پیشنهادات بررسی شد.
- Published in اخبار پیش جلسه شورا
دومین جلسه کارشناسی هشتاد و دومین نشست شورای گفت و گو برگزار شد
دومین جلسه کارشناسی هشتاد و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی و جمعبندی راهکارهای پیشنهادی رفع موانع توسعه گلخانه ها در استان کرمان با حضور رئیس اتاق کرمان، نمایندگانی از سازمان جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان، پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان، شرکت شهرک های کشاورزی شمال و جنوب استان، انجمن گلخانه داران شرق و جنوب استان کرمان، جمعی از گلخانه داران و فعالان اقتصادی این حوزه برگزار شد.
در ابتدای این نشست رئیس اتاق کرمان، گفت: ضرورت حرکت در مسیر تکاملی کشاورزی از باغبانی به گلخانه در راستای افزایش بهرهوری بر کسی پوشیده نیست و اگر چه اقدامات پراکنده بسیاری در استان انجام شده اما نتیجه مطلوبی در پی نداشته است.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: در نظر داریم با راهنمایی بخش دولتی و خصوصی و استفاده از ظرفیت شورای گفتوگو، ضرورتها و موانع توسعه گلخانهها را شناسایی و فرایندی را برای توسعه عملی گلخانهها پیدا کنیم.
در ادامه این نشست مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان به مشکلات مطرح شده در جلسه گذشته که برونسازمانی و مربوط به ادارات مختلف بود، اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای موفقیت در گلخانهها ایجاد تنوع کشت در گلخانه و تدوین استراتژی برای فروش محصولات تولیدی است.
عباس خاصه سیرجانی، با اشاره به اینکه یکی از معضلات در بحث احداث گلخانه، زمین است، افزود: در گذشته تغییر کاربری زمین زراعی و یا باغ برای احداث گلخانه مانعی نداشت؛ اما این موضوع بنا به شکایت عدهای با رأی دیوان عدالت اداری ملغی شد و متقاضی احداث گلخانه برای تغییر کاربری زمین باید به کمیسیون تبصره 4 ماده 1 مراجعه نماید که مشکلاتی را به دنبال دارد.
وی پیشنهاد اصلاح این تبصره قانونی را مبنی بر احیای دوباره حفظ کاربری اراضی زراعی مطرح و عنوان کرد: در حال حاضر میزان آورده اشخاص برای تسهیلات 20 درصد در نظر گرفته میشود که با توجه به 10 برابر شدن هزینههای احداث گلخانه رقم بزرگی است و امکان تأمین آن وجود ندارد.
خاصه سیرجانی بیان کرد: پیشنهاد میشود میزان آورده متقاضی به حداقل 10 درصد کاهش یابد و این میزان به تدریج و بر اساس هر مرحله از آزادسازی اقساط، از متقاضی اخذ شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در رابطه با افزایش هزینههای احداث سازه و درخواست وثیقه سهلالوصول 1.5 برابری مبلغ تسهیلات از سوی بانک گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر حدود 20 درصد سازه (احداث تأسیسات در آینده) به عنوان تضمین تسهیلات در نظر گرفته میشود پیشنهاد میشود این میزان تا 100 درصد افزایش یابد.
وی ادامه داد: همچنین در مورد عدم لحاظ اعتبار مالی متقاضی در میزان وثیقه؛ پیشنهاد میشود اعتبارسنجی مالی متقاضی در میزان وثیقه تسهیلات در نظر گرفته شود.
خاصه سیرجانی اظهار کرد: با توجه به نوسان شدید قیمت سازههای گلخانهای در صورت امکان مبلغ قسط اول تسهیلات از 30 درصد به 50 درصد افزایش یابد و قسط اول صرفاً برای تأمین سازه و وسایل جانبی آزاد شود و مدت بازپرداخت تسهیلات از 5 سال به 10 سال افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه امسال برای استان کرمان اجرای 30 هکتار گلخانه دیدهشده که اجرای آن به دلیل مواد 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب امکانپذیر نیست.
در ادامه این نشست مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمان گفت: باید به دنبال رونق گلخانههای موجود از طریق افزایش دانش فنی و بالا بردن فروش باشیم و بهتبع آن توسعه گلخانه را خواهیم داشت.
امیرعباس نخعی نژاد افزود: بازبینی نرخ سود تسهیلات، وثایق و مدت زمان بازپرداخت تسهیلات، تعیین الگوی کشت بر اساس اقلیم هر منطقه از کشور، تعیین متولی برای صادرات محصولات گلخانه ای از جمله اقداماتی است که باید در این خصوص انجام شود.
وی افزود: تغییر تعرفه آب گلخانه از کشاورزی به صنعتی موضوع دیگری است که باید مورد رسیدگی قرار گیرد زیرا گلخانه نوعی کشاورزی است.
نخعی نژاد اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت سازه گلخانهها، نظام مهندسی کشاورزی و شرکت شهرکهای کشاورزی که خود تشکل محسوب میشوند میتوانند تجهیزات گلخانه و نهادههای موردنیاز را با ارز دولتی تأمین و در اختیار سرمایهگذاران در این حوزه قرار دهند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: گلخانه داران قادر به تأمین نیاز صنایع تبدیلی نیستند و کِشت جالیزی علاوه بر تأمین نیاز صنایع تبدیلی، نیاز بازار داخل را نیز تأمین مینماید.
سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: برای اینکه تولید محصولات گلخانهای مقرون بهصرفه باشد باید روی بازاریابی، بستهبندی و صادرات تمرکز کنیم و در این خصوص تشکیل یک کنسرسیوم از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بسیار مؤثر و راهگشاست.
گفتنی است در این نشست موارد پیشنهاد شد که می توان به پیگیری سنددار نمودن باغات و پذیرش سند آن به عنوان وثیقه تسهیلات سرمایه در گردش، در نظر گرفتن دوره بازپرداخت تسهیلات برای طرحهای سرمایهگذاری بیشتر از 5 میلیارد تومان به شکل یک سال مشارکت، یک سال تنفس و حداقل 10 سال بازپرداخت، کاهش میزان آورده شخصی متقاضی از 20 درصد به حداقل 10 درصد و مطالبه آن بر اساس هر مرحله از آزادسازی اقساط و در نظر گرفتن اعتبارسنجی مالی متقاضیان در میزان وثیقه تسهیلات، ارتقاء دانش فنی گلخانه داران و متقاضیان ورود به صنعت گلخانه و گلخانه داری از طریق برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی ترویجی، فراهم ساختن زیرساختها و امکانات موردنیاز جهت راهاندازی مجتمعهای گلخانهای در راستای حمایت و جذب متقاضیان، فراهم ساختن امکان مدیریت یکپارچه در حوزههای تأمین نهادهها، حملونقل محصولات تولیدی، عرضه محصولات به بازار، انتقال و تبادل دانش و اطلاعات و … بر گلخانههای کوچک از طریق تجمیع آنها در مجتمعهای گلخانهای و تمرکز بر بازاریابی، بستهبندی و صادرات محصولات کشاورزی اشاره کرد.
- Published in اخبار پیش جلسه شورا
اولین جلسه کارشناسی هشتاد و دومین نشست شورای گفت و گو برگزار شد
اولین جلسه کارشناسی هشتاد و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی موانع توسعه گلخانه ها در استان کرمان با حضور رئیس اتاق بازرگانی کرمان، نمایندگانی از سازمان جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان، جهاد کشاورزی شهرستان بم و کرمان، پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان، شرکت شهرک های کشاورزی شمال و جنوب استان، انجمن گلخانه داران شرق و جمعی از گلخانه داران و فعالان اقتصادی برگزار شد.
در این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: فعالان استان اقدامات بزرگ و ارزشمندی را در زمینه مسائل و موانع پیش روی توسعه گلخانهها در استان انجام دادهاند، اما متناسب با ظرفیت های موجود نبوده و همواره گله مند هستند.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: استان در راستای بهرهوری کشاورزی نیاز به توسعه گلخانهها دارد و باید آسیبشناسی شود و همچنین در تکامل بخش کشاورزی (زراعت- باغبانی- گلخانه) پیشرفت خوبی نسبت به استانهای دیگر داشته است.
وی ادامه داد: در کشاورزی از مرحله زراعت به باغبانی رشد خوبی صورت گرفته اما از مرحله باغبانی به گلخانه رشد مناسبی نداشته است که به دنبال راهحلی برای کاهش رنج و مشکلات فعالان این حوزه، تمرکز بر توسعه کمی و کیفی گلخانهها و جایگزین کشاورزی غیر بهرهور هستیم.
رئیس اتاق کرمان بیان کرد: از نمایندگان بخش دولتی حاضر در این جلسه درخواست میشود با توجه به مشکلات مطرحشده از سوی فعالان اقتصادی، نظرات و راهکارهای پیشنهادی به منظور توسعه گلخانهها را در جلسه دیگری قبل از جلسه شورای گفتوگو ارائه تا با بررسی و جمعبندی، موارد در جلسه اصلی شورا مطرح شود.
در ادامه این نشست مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی شمال کرمان به مواردی در خصوص توسعه گلخانهها در استان اشاره کرد و گفت: احداث گلخانهها نیازمند اخذ پروانه ساخت، پروانه تأسیس و استعلامات مربوطه است و در صورت ایجاد مجتمعهای بزرگ و شهرکهای کشاورزی، بسیاری از مشکلات به لحاظ سند، استعلامات و … حل خواهد شد.
مهدی آشوری اظهار کرد: همچنین به منظور تامین آب برای راهاندازی مجتمع گلخانهای و جذب علاقهمندان به توسعه گلخانهها، بیش از یک سال پیگیری های لازم انجام شده و با وجود اینکه استانهای همجوار کرمان آب را تأمین و مجتمعهای بزرگ راهاندازی کردهاند اما ما به دلیل نبود آب و زمین برای احداث گلخانه مشکلاتی پیش رو داریم که باید برای حل آنها چارهای اندیشید.
وی افزود: عمده مشکلات پیش روی توسعه صنعت گلخانه ها شامل افزایش شدید قیمت راهاندازی گلخانهها، نبود تسهیلات ارزان بانکی و کوتاه بودن دوره بازپرداخت، عدم وجود متولی واحد در زمینه بازرگانی و فروش محصولات تولیدی، کیفیت آب مورد استفاده در گلخانهها و عدم امکان استفاده از دستگاه آبشیرینکن به لحاظ قوانین محیطزیست است.
آشوری ادامه داد: پیشنهاد میشود بانک های استان در اعطای تسهیلات مشارکت نموده و دوره بازپرداخت آن ها را از 5 سال به 8 تا 10 سال افزایش دهند.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی شمال کرمان بیان کرد: اتاق بازرگانی به عنوان متولی بازرگانی برای فروش محصولات گلخانه ای انتخاب شود و همچنین از آنجاییکه برای احداث هر هکتار گلخانه حدود 10 میلیارد تومان سرمایه نیاز است پیشنهاد می شود “شرکت سرمایهگذاری توسعه گلخانههای استان” متشکل از سرمایه های خرد جامعه راهاندازی شود.
گفتنی است در این نشست تهیه کلیپ تأثیرگذار به منظور نشان دادن ضرورت توجه به موضوع گلخانهها برای جلسه شورای گفتوگو، ارائه راهکارهای پیشنهادی بخش دولتی به منظور رفع مشکلات مطرحشده از سوی فعالان اقتصادی در جلسه دیگری قبل از جلسه شورای گفتوگو و دعوت از نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان و دبیر کمیسیون هماهنگی بانکها به نمایندگی از بانکهای عامل برای جلسه آتی مصوب شد.
همچنین جمعی از گلخانه داران و صادرکنندگان محصولات گلخانه ای به بیان دغدغه ها و مشکلات خود پرداختند.
- Published in اخبار پیش جلسه شورا
دومین جلسه کارشناسی هشتاد و یکمین نشست شورای گفت و گو برگزار شد
دومین جلسه کارشناسی هشتاد و یکمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات توسعه معادن جنوب استان و با حضور رئیس اتاق بازرگانی کرمان، رئیس، معاون و کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان و نمایندگان دستگاه های حفاظت محیطزیست استان کرمان، شرکت برق منطقهای استان و شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان برگزار شد.
رئیس اتاق کرمان و دبیر شورای گفت و گوی استان در این نشست گفت: ناهماهنگیهای موجود بین سازمانهای مربوطه در جنوب استان کرمان منجر به فعال نبودن حوزه معدن با وجود پتانسیلهای فراوان شده است.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: این حوزه به دلیل وجود مشکلاتی در زمینههای محیطزیست، منابع طبیعی و حوزههای زیرساختی نظیر آب، برق، گاز و …. ، نقش مؤثری در توسعه اقتصادی مناطق جنوب استان ایفا نکرده است.
وی ادامه داد: لازم است با احصا راهحلهایی برای حل موانع مذکور، طرح آنها در جلسه شورای گفتوگو و پیگیری در سطح ملی و استانی، شاهد تحولی جدی و حرکتی محسوس در زمینه توسعه مناطق جنوب استان و سایر صنایع وابسته به این حوزه باشیم.
طبیب زاده تصریح کرد: میدانیم کشاورزی در حال حاضر وجه غالب اقتصادی این مناطق است و در آیندهای نزدیک به دلیل کمبود منابع آبی صرفه اقتصادی نخواهد داشت پس باید حوزه معدن و سایر صنایع وابسته به آن پاسخگوی نیاز اقتصادی منطقه باشند.
رئیس اتاق کرمان با تاکید بر مشکلات این حوزه در بخش های قوانین و مقررات، زیرساختها، مجوزها و … بیان کرد: با وجود مصرف0.4 میلیارد مترمکعب آب، کشاورزی در مناطق جنوب استان روزی به پایان خواهد رسید و باید معدن و زنجیره ارزش آن جایگزین کشاورزی شود، اما با وجود موانع پیش روی این مهم، روند به کندی پیش میرود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان و دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع جنوب استان کرمان ضمن تأکید بر پیگیری این سازمان برای اخذ تسهیلات به منظور پیشرفت پروژههای در دست اقدام در جنوب استان، راهاندازی پنجره واحد الکترونیکی را اقدام مناسبی عنوان کرد و گفت: این سامانه بسیار کارآمد است چرا که برای واگذاری زمین حدود 13 استعلام نیاز است که در حوزه محیطزیست، منابع طبیعی،آب و برق منطقهای چارچوبهای خاصی وجود دارد.
مسلم مروجی فرد، با این وجود در این حوزه هنوز مشکلاتی به چشم میخورد و بسیاری از شهرستانها با وجود دریافت آموزشهای لازم، نحوه کار با این سامانه را بلد نیستند.
گفتنی است در این نشست پیشنهاداتی مطرح شد که می توان به تقویت حوزه سازمانهای استعلام گیرنده (نظیر سازمان صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی، میراث فرهنگی و ….) به منظور بهبود مستمر پنجره واحد الکترونیکی، بررسی عملکرد دستگاههای متولی واگذاری زمین، نظیر امور اراضی و راه شهرسازی، که بیشترین زمان در پروسه واگذاری زمین را به خود اختصاص دادهاند، اشاره کرد.
همچنین راه اندازی ساختاری برای تأمین زیرساختها پیشنهاد شد که راهاندازی تعداد زیادی از طرحها را با مشکل مواجه کرده است.
پیگیری اجرای پروژههای پیشنهادی برای توسعه و استقرار واحدهای معدنی و صنایع معدنی تصمیم گرفته شد که از جمله آن ها می توان به احداث پست فوق توزیع برق ساردوئیه و انتقال برق به معادن مس و آهن این منطقه، مقاوم سازی پل محور جیرفت- اسفندقه، احداث پست فوق توزیع برق رمشک و انتقال برق به معادن این منطقه، احداث جاده دسترسی به معادن سنگ چینی منطقه تنگ موردان شهرستان فاریاب، احداث پست فوق توزیع برق شهرستان فاریاب (اجرایی شده) اشاره کرد.
همچنین احداث خط از پست کتیج زاهدان با فاصله حدود 30 کیلومتر از شهرستان رمشک و برگزاری جلسهای با حضور استاندار کرمان و سازمان ایمیدرو به منظور بررسی و احصا دلایل عدم اجرای کار پیشنهاد شد.
- Published in اخبار پیش جلسه شورا
اولین جلسه کارشناسی هشتاد و یکمین نشست شورای گفت و گو برگزار شد
اولین پیش جلسه هشتاد و یکمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات توسعه معادن جنوب استان و با حضور رئیس اتاق بازرگانی کرمان، رئیس، معاون و کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان و معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر کرمان و جمعی از فعالان حوزه معدن جنوب برگزار شد.
در این نشست رئیس اتاق کرمان ضمن تشکر از حضور صاحب نظران حوزه معدن استان، هدف از تشکیل جلسه را بررسی مسائل و مشکلات بخش معدن جنوب استان عنوان کرد و گفت: اتاق کرمان در موضوعات متفاوتی مانند توسعه گلخانه ها، پایانه های صادراتی، افزایش سطح کمی و کیفی تولید، حمل و نقل و … در حوزه جنوب استان ورود کرده و با پیگیری های انجام داده پیشرفت های خوبی حاصل شده است.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: جنوب استان کرمان به کشاورزی شناخته می شود که با توجه به شرایط منابع آبی به طور قطع در آینده با مشکل مواجه خواهد بود.
وی ادامه داد: احساس می شود بخش معدن جنوب استان با وجود ظرفیت ها و ذخایر معدنی بالا مورد کم توجهی و بی توجهی قرار گرفته و به همین دلیل جمع آوری تجربه ها و پیشنهادات در دستور کار قرار داده ایم تا به دستورالعملی برسیم که با استفاده از آن عقب ماندگی های تاریخی در رابطه با اکتشاف، تجهیز، استخراج و فرآوری در بخش معدن را جبران نماییم و بستر توسعه فعالیت های معدنی در جنوب استان را فراهم کنیم.
در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان ضمن تشکر از توجه اتاق کرمان به مسائل جنوب استان به خصوص معادن جنوب و اشاره به برگزاری منظم جلسات شورای گفت و گو و پیگیری تحقق تصمیمات اتخاذ شده در جلسات آن، گفت: جنوب کرمان با وسعت یک سوم مساحت کل استان با توجه به پتانسیلهای معدنی مختلف نظیر تیتانیوم، مس، آهن، طلا، کرومیت و … به عنوان یکی از قطب های معدنی کشور است.
مسلم مروجی فرد افزود: جنوب کرمان به کشاورزی شناخته می شود و به نوعی زندگی در این منطقه بر اساس کشاورزی بوده، اما اکنون منابع آبی آن در حال اتمام است و از سوی دیگر منابع معدنی بسیار خوبی دارد که می توان از آن استفاده و در منطقه جایگزین نمود.
وی اظهار کرد: شرکت کشت و صنعت جیرفت به عنوان بزرگترین شرکت فعال در حوزه کشاورزی جنوب با مصرف دو هزار و 500 لیتر بر ثانیه آب، حدود 500 نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
مروجی فرد اظهار کرد: همچنین مس سرگز با مصرف 20 لیتر بر ثانیه آب حدود 450 نفر اشتغال دارد که نشان میدهد بهرهوری در حوزه صنعت و صنایع معدنی متفاوت از حوزه کشاورزی است و اگر در حوزه صنعت و صنایع معدنی فعالیت کنیم نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان بیان کرد: در جنوب استان 314 پروانه اکتشاف و 110 پروانه بهره برداری صادر شده، 55 کارخانه صنایع معدنی وجود دارد و به ازای صدور هر 2 پروانه بهره برداری معادن یک پروانه کارخانه صنایع معدنی نیز صادر شده است.
وی افزود: مشکلات سد راه برخی از معادن جنوب کرمان به طور عمده در سه حوزه قوانین و مقررات، زیرساخت و دستگاه های اجرایی همکار است که رفع آن ها، میتوانند باعث شکوفایی منطقه شود.
مروجی فرد، زیر ساختها را بزرگترین چالش جنوب کرمان دانست و گفت: زیرساخت طی سال های گذشته بر مبنای کشاورزی بوده و در آن تامین برق و پست برق در نظر گرفته نشده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان اظهار کرد: نداشتن زیرساخت یک موضوع، و واگذاری زیر ساخت موضوع دیگری است که به شدت درگیر بروکراسی های اداری است که متاسفانه 100 پروژه صنایع معدنی در جنوب استان درگیر مسائل زیر ساخت است.
در پایان این نشست رئیس اتاق کرمان درخواست کرد برای تحقق هدف توسعه بخشی معادن جنوب استان، شیوه کار را تغییر دهیم و معادن بزرگ مانند مس، گهرزمین، گلگهر و … که رسالت اجتماعی دارند، برنامه خود را برای توسعه جنوب ارائه و برای اجرای آن متعهد شوند.
- Published in اخبار پیش جلسه شورا