رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: روز گذشته نشستی با حضور مسئولان اقتصادی کشور در کمیسیون اقتصادی برگزار و در این نشست تسهیلات سرمایه در گردش برای صادرات محصولات کشاورزی که 90 درصد این محصولات پسته است، مصوب شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محمدرضا پورابراهیمی، در نودمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در محل اتاق کرمان افزود: بر این اساس 6 هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی و یک میلیارد دلار تسهیلات ارزی از محل بانک ها و صندوق توسعه ملی به صادرات محصولات کشاورزی اختصاص یافت که مقرر شده از شنبه هفته آینده این قراردادها فعال و اجرایی شود.
وی همچنین در مورد تعلیق کارت های بازرگانی ادامه داد: صادرات محصولات کشاورزی ما توسط افغانستانی ها و پاکستانی ها انجام می شود و به دلیل مسائل مربوط به تعهدات ارزی، بسیاری از صادرکنندگان خوشنام و معتبر و بزرگ استان نمی توانند صادرات را انجام دهند. پورابراهیمی، با اشاره به اینکه تصمیم گرفته شده کارت های تعلیق شده به مدت 6 ماه با دریافت تضامین لازم، رفع تعلیق شوند، تصریح کرد: تاثیر این تصمیمات در روزهای آینده بر روی قیمت پسته و سایر محصولات کشاورزی صادراتی تاثیرگذار خواهد بود و این مسئله به استان و حفظ سرمایه مردم کمک خواهد کرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: در رابطه با نحوه تعهدات ارزی برخی مسائل توسط بخش خصوصی مطرح شده که بررسی خواهد شد و در برخی موارد برای طرح در ستاد عالی پسته کشور که هفته آینده برگزار می شود، تکمیل خواهد شد. وی اظهار کرد: در آخرین تصمیمات کمیته ارزی دولت اینگونه مطرح شده که برای بازگشت ارز حاصل از محصولات کشاورزی، صادرکنندگان اقدام به واردات خودرو و واردات قطعات خودرو کنند.
پورابراهیمی، در خصوص تاکید بر انجام برخی آزمایش ها مانند افلاتوکسین و باقی مانده سموم مربوط به محصول پسته و سایر محصولات کشاورزی توسط سازمان استاندارد برای صادرات این محصولات، افزود: بهتر است خودتحریمی نکنیم و اگر کشور هدف صادراتی الزامی برای وجود این آزمایش ها مطرح نکرده، اجبار انجام این آزمایش ها در کشور حل شود تا محصولات صادر و ارز آوری ایجاد شود. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امسال تولید محصول پسته پس از چند سال آسیب دیدگی، مناسب بود و پیش بینی می شود که 220 هزار تن پسته در سطح کشور برداشت شود که با 30 هزار تن پسته باقی مانده در انبارها از سال قبل، باید بتوان بخش عمده ای از این محصول ارزآور را صادر کرد.
وی ادامه داد: با توجه به رقبای قدرتمندی مانند آمریکا و ترکیه در بازار پسته جهان، اگر شرایط را برای صادرات پسته تسهیل نکنیم با چالش روبرو خواهیم شد و زمینه ورود دو میلیارد و 500 میلیون دلار ارز به کشور را از دست خواهیم داد. پورابراهیمی، در خصوص پیش نویس گزارش کمیسیون تلفیق در رابطه با مسائل ارزی گفت: خوشبختانه دولت در کمیته ارزی تصمیمات خوبی اتخاذ کرده که قرار است با اجرای آنها، صادرات محصولات کشاورزی، صنایع دستی، محصولات دانش بنیان و صنایع خلاق از برگشت ارز حاصل از صادرات معاف شوند.
وی در رابطه با مسائل بانکی نیز اظهار کرد: 90 درصد احکامی که در بخش بانکی برنامه هفتم توسعه مطرح شده، در متن اصلاح قانون بانک مرکزی وجود دارد که در چهار بند آن اختلافاتی مطرح شده که در نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی خواهد شد و اگر مشکلی پیش نیاید حداکثر تا پایان مهرماه قانون جدید بانک مرکزی که اصلاح آن 6 سال طول کشیده، ارائه می شود. در ادامه سیدمهدی طبیب زاده، رئیس اتاق کرمان از رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برای پیگیری و رفع مشکلات مربوط به صادرات استان قدردانی کرد و گفت: امیدواریم تصمیمات خوبی که اتخاذ شده، تحول جدی در وضعیت پسته استان ایجاد کند.
- Published in اخبار شورا
سومین جلسه کارشناسی هشتاد و هفتمین شورای گفت و گو برگزار شد
سومین جلسه کارشناسی هشتاد و هفتمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان به منظور جمع بندی پیشنهادات ارائه شده در راستای توسعه صنایع خلاق در استان، با حضور رئیس اتاق کرمان، نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، اداره کل فرهنگ و ارشاد و اسلامی، جمعی از فعالان اقتصادی، پژوهشگران، تشکلهای اتاق بازرگانی، کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق و مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی اتاق برگزار شد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست به مفاهیم و موضوعات نو که آشنایی چندانی نسبت به آنها وجود ندارد، اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار اشتغال در سال گذشته حدود 60 هزار نفر شغل ایجاد شده و حدود 40 هزار نفر بیکار شده اند و این مسئله فشار زیادی را به صندوق های بیمه بیکاری وارد کرده است.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: این در حالی است که خالص اشتغال حدود 20 هزار نفر است و از این مقدار 0.6 درصد فارغ التحصیلان دکترا، 2.2 درصد کارشناسی ارشد و 10 درصد کارشناسی و بیش از 83 درصد اشتغال دیپلم و زیر دیپلم بوده است. (70 درصد از 83 درصد، شغل های خود اشتغالی غالباً منجر به شکست خواهند شد.)
وی ادامه داد: استان کرمان با جایگاه اول در سرمایه گذاری، ظرفیت اشتغال مناسبی را ایجاد نکرده و بیش از 60 درصد بیکاران استان دارای تحصیلات کارشناسی و کارشناسی به بالا هستند. طبیب زاده، بیان کرد: این امر موجب مهاجرت نسل تحصیل کرده و باهوش، و به تبع آن به تدریج تقلیل هوشی و اثرات اجتماعی و اقتصادی را در پی خواهد داشت.
وی اظهار کرد: این مباحث را مطرح تا زنجیره های مفقوده در صنایع و اشتغال استان تکمیل شود و ظرفیت اشتغال برای فارغ التحصیلان را فراهم نماییم. رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: صنایع خلاق نیز موضوعی نو است که بهره وری روشنی دارد و می تواند در رشد اقتصادی موثر باشد.
طبیب زاده، در ادامه سخنان خود مواردی را مانند ارائه تعریفی از صنایع خلاق، تبیین ضرورت و اهمیت توجه به صنایع خلاق، تبیین ظرفیت اشتغال ایجاد شده برای فارغ التحصیلان، ارزش افزوده تولید شده و نقش آن در رفع مشکلات استان، ارائه تجارب موفق کشورها نظیر استرالیا، کره، مالزی، اندونزی و غنا، ارائه پیشنهادات کلیدی جمع بندی شده در راستای فراهم ساختن بستر توسعه صنایع خلاق، ارائه مدل تامین مالی برای صنایع خلاق و نوآور و دعوت از مشاور معاونت علمی و فناوری برای تبیین سیاست های حمایتی و قانونی از صنایع خلاق بر اساس قوانین و مقررات و برنامه های معاونت مطرح کرد.
در ادامه این نشست معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، فیلم، ادبیات، موسیقی، صنایعدستی، هنرهای رسانهای را از مباحث حوزه صنایع خلاق عنوان کرد و گفت: مأموریتهای اداره صنایعدستی در راستای شکوفایی صنایع خلاق یک فعالیت فرابخشی و نیازمند همکاری سایر دستگاههای اجرایی استان است.
کاظم حسین زاده، به فقدان سیاستگذار و متولی مشخص برای صنایع خلاق در استان اشاره و اظهار کرد: شهرداری کرمان به عنوان متولی تعیین و دبیرخانه آن در شهرداری کرمان ایجاد شود (شهرداری اصفهان نمونه تجربهشده در کشور) و سپس مطالعات اولیه، تهیه پروپوزال، تدوین استراتژی و راهبرد اصلی در حوزه صنایع خلاق به انضمام برنامه اجرایی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان انجام و در اختیار دبیرخانه قرار گیرد.
وی ادامه داد: دبیرخانه نیز بر اساس سیاستگذاری، راهبرد و برنامه اجرایی که از مراجع علمی دریافت نموده را با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله شهرداری، دانشگاه شهید باهنر، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، سازمان مدیریت و برنامهریزی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتاق بازرگانی، صداوسیما، سازمان صمت، اتاق اصناف، پارک علم و فناوری، دانش بنیانها و شتابدهندهها، شرکت شهرکهای صنعتی و خوشهها زمینه پیشبرد اهداف از پیش تعیینشده را عملیاتی نماید.
حسین زاده، همچنین به فقدان موزه دائمی صنایعدستی در شهر ملی صنایعدستی کرمان که از شاخصهای الزامی برای جهانیشدن با عنوان شهر خلاق صنایعدستی است و کمبود منابع مالی برای تکمیل و تجهیز خانه اوشیدری شهر کرمان اشاره کرد و افزود: با توجه به افتتاح ساختمان جدید استانداری، ساختمان شماره 2 استانداری به موزه دائمی صنایعدستی تبدیل شود تا در کنار ایجاد جاذبه گردشگری بخشی از فرهنگ و هنر استان به نمایش گذاشته شود.
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، تصریح کرد: تأمین منابع مالی برای راهاندازی بازارچههای دائمی در مجموعه اوشیدری نیز در کنار ایجاد جاذبه گردشگری، نقش مؤثری در صادرات غیرنفتی مورد تأکید استان داشته و محلی برای توسعه صنایع خلاق خواهند بود.
همچنین در این نشست رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی اتاق کرمان مواردی مانند دشواری تأمین مالی برای راهاندازی کسبوکارهای دارای ریسک و خلأ نهادهای حمایتی و سرمایهگذاری توسعه صنایع و کسبوکارهای خلاقانه و نوآورانه، فناوریهای نرم و هویت ساز، ظرفیتهای مغفول مانده بسیار در حوزه صنایع خلاق مناطق مختلف استان و فقدان نگاه شبکهای و فعالیتهای جزیرهای و غیر ساختاریافته توسعه کسبوکارهای خلاق، ساختارهای آموزشی کهنه و غیرمنعطف آموزش و پرورش به ویژه در حوزه آموزشهای کسبوکار را از عمدهترین موانع پیش روی صنایع خلاق و توسعه آن در استان را مطرح کرد.
محمدجواد رستمی افزود: پیشنهاداتی را مانند حمایت از بخش خصوصی در ایجاد صندوق توسعه صنایع خلاق برای ارائه خدمات مالی، تأمین مالی طرحهای خلاقانه و سرمایهگذاری خطرپذیر، تعریف و اجرای پروژه توسعه بازار صنایع خلاق با نگاه خوشهای مبتنی بر مزیتهای منطقهای و جغرافیایی، شناسایی و ایجاد هستههای فعال هر خوشه به منظور همراهی در رشد و ارتقای این خوشهها، حمایت از اجرای پروژههای آموزشی حوزه صنایع خلاق با نگاه آیندهنگری در کانونهای مردمی و مساجد به تفکیک در جامعه مخاطب، سن، مدرسه و جامعه مخاطب بانوان و برگزاری جشنوارههای سالیانه ترویجی و آموزشی صنایع خلاق مطرح کرد.
وی به ظرفیت مصوبه دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص اخذ مدارک حرفه ای به صورت پایلوت اشاره کرد و گفت: مقرر شده کمیته ای با حضور اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل، تعدادی رشته انتخاب تا دانشجویان رشته های منتخب با گذراندن برخی آموزش های تخصصی مدرک حرفه ای مختص آن رشته را اخذ نماید.
رئیس انجمن شرکتهای دانش بنیان استان کرمان نیز در این نشست به برخی مشکلات این حوزه پرداخت و گفت: عدم تسلط کافی اعضای هیات های حل اختلاف تأمین اجتماعی، امور مالیاتی و کار به قوانین و مقررات و فرآیندهای اجرای اکوسیستم دانش بنیان استان که منجر به بروز خطا در تصمیمگیری و تعهدات شرکتهای دانش بنیان و خلاق شده، یکی از این مشکلات است.
عابد شیخ بهایی، اظهار کرد: بالا رفتن سقف اجرای بیمه تکمیلی کارکنان، طولانی بودن فرآیند پرداخت تسهیلات به علت طولانی بودن فرایند اخذ و تأمین تضامین، عدم پذیرش تضامین بانکی صادرشده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی توسط شرکتهای بزرگ استان و دستگاههای اجرایی، عدم شبیهسازی مناسب میان ارکان اکوسیستم فناوری و نوآوری استان و عدم آگاهی ارکان از وظایف در راستای تحقق شعار سال از سایر مسائل این حوزه هستند.
وی تصریح کرد: در مواردی مانند کمبود واحدهای تحقیق و توسعه در صنایع کوچک و متوسط استان، عدم شناسایی و معرفی کالاها و خدمات شرکتهای دانش بنیان خلاق و فناوری استان به جامعه توسط رسانهها و سازمانهای تبلیغاتی، عدم وجود کارخانه نوآوری در استان، عدم وجود فضای مناسب برای استقرار شرکتهای خلاق دانش بنیان و نوآور نوپا و تولیدی استان، عدم استفاده از محصولات تولیدی و خدمات شرکتهای خلاق و دانش بنیان استان توسط دستگاههای اجرایی و صنایع و معادن بزرگ استان و عدم وجود سامانه الکترونیک یکپارچه انعکاس مسائل و چالشهای شرکتهای خلاق و دانش بنیان در استان نیز مسائلی وجود دارد.
- Published in اخبار پیش جلسه شورا
دومین جلسه کارشناسی هشتاد و هفتمین شورای گفت و گو برگزار شد
دومین جلسه کارشناسی هشتاد و هفتمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های استان در حوزه صنایع خلاق و با حضور رئیس اتاق کرمان، نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز شتابدهی و نوآوری تگ، سازمان نظام صنفی رایانه ای و جمعی از فعالان اقتصادی و پژوهشگران برگزار شد.
در این نشست رئیس اتاق کرمان ضمن مروری بر مباحث مطرح شده در جلسه گذشته گفت: اتاق بازرگانی بنا به رسالت خود در کمک به توسعه پایدار کسب و کارها، بهبود و رونق کسب و کار از طریق شورای گفت و گو موضوعات مهمی را مطرح و پیگیری می نماید. سیدمهدی طبیب زاده افزود: با توجه به پتانسیل های بسیار فراوان استان به موضوع گسترده صنایع خلاق پرداخته خواهد شد تا با فراهم ساختن بستری برای رشد و توسعه آن، موجبات ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان و ایجاد ارزش افزوده را فراهم نمود.
در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بیان کرد: صنایع خلاق و اقتصاد فرهنگ و هنر یکی از دغدغههای جدی است که پیگیری می شود. محسن روحی ادامه داد: دامنه صنایع خلاق، بسیار زیاد است و فرهنگ و هنر یکی از شاخههای اصلی این موضوع محسوب می شود که شناسایی و توسعه بازار، فروش آثار هنری در یک قالب مشخص و… از جمله موضوعاتی است که در حوزه صنایع خلاق فرهنگ و هنر باید به آن پرداخته شود.
وی ادامه داد: در استان کرمان نیز با توجه به ظرفیتهای بسیار و هنرمندان توانا میتوان با حمایتهای مختلف، صنایع خلاق فرهنگ و هنر را گسترش داد و به اقتصاد پویا دست یافت.
روحی، با تایید وجود مشکلاتی در حوزه صنایع خلاق و اقتصاد فرهنگ و هنر استان مانند عدم پرداخت تسهیلات به هنرمندان، مسائل مالیاتی و … افزود: رفع مشکلات و گسترش صنایع خلاق فرهنگی هنری نیازمند حضور افراد متخصص است تا با شناخت مشکلات و برنامهریزی برای حل آنها، بسترسازی لازم برای توسعه صنایع خلاق فرهنگ و هنر فراهم شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان همچنین ایجاد خانه خلاق فرهنگ و هنر در کرمان را اقدامی موثر در توسعه این صنعت عنوان کرد.
در ادامه این نشست کاظم حسین زاده، معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، اظهار کرد: انجام مطالعات برای شناسایی فرصت ها، نقاط ضعف، تهدید ها و تدوین استراتژی و راهبرد مشخص برای استفاده حداکثری از این صنعت را پیشنهاد می شود.
گفتنی است در پایان مقرر شد با توجه به گستردگی زمینه فعالیت در حوزه صنایع خلاق، حاضرین در جلسه پیشنهادات مشخص را برای جمع بندی و طرح در جلسه شورای گفت و گو به دبیرخانه شورا ارسال نمایند.
- Published in اخبار پیش جلسه شورا
رئیس اتاق کرمان: از مزیت معدنی استان استفاده نکردیم
رئیس اتاق کرمان گفت: کرمان نه بهشت معادن بلکه بهشت زمینشناسی است اما باوجود این ثروت خدادادی و در حالی که بیش از 50 سال از شکل گرفتن معادن در این استان می گذرد، هیچ وقت نتوانستیم از این مزیت نسبی استفاده و تکنولوژی، دانش فنی و بیزینس بزرگی را در سطح استان کرمان فراهم کنیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در هشتاد و نهمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان، با اشاره به اینکه با وجود این همه ظرفیت معدنی و تنوع استخراج مواد معدنی، اما در شاخص توسعه پایدار وضعیت اسفباری داریم، افزود: سالانه 120 هزار میلیارد تومان شامل مالیات، سود سهام شرکتها و حقوق دولتی از استان کرمان خارج میشود. وی ادامه داد: حالا تصور کنید روزی که معدن نباشد و ذخایر معدنی تمام شود چه باید کرد؟ بنابراین باید به این موضوع توجه داشت و راهکاری اندیشید که منابع حاصل از استخراج معادن صرف تولید دانش، توسعه صنایع و تکنولوژی در استان شود.
طبیب زاده افزود: درصد کمی از صنایع کوچک کرمان به سمت صنایع نسل چهار پیش رفتهاند و در حالی که بیش از 90 درصد معادن سطح استان کوچک و متوسط هستند اما معدنکاری نوین در آنها دیده نمیشود. رئیس اتاق کرمان، ابراز داشت: نروژ دیرتر از ایران وارد صنعت نفت شده است اما اکنون در صدور تجهیزات و تکنولوژی نفت بیش از فروش نفت درآمد دارد. طبیبزاده یادآور شد: در همین حال، فنلاند نیز که سابقه و مجموعه معدنی آنچنانی ندارد اما شرکتی دارد که در دنیا در زمینه تکنولوژی در معدن سرب، روی و فولاد مطرح است. وی تصریح کرد: ما بر خلاف کشورهایی که ماده معدنی چندانی ندارند اما به تکنولوژی زیادی دست یافتهاند، نتوانستهایم به تکنولوژی دست پیدا کنیم و برای کوچکترین دانش به خارج کشور نیازمندیم.
پهنههای معدنی رهاشده کرمان را پس میگیریم
در ادامه این نشست، استاندار کرمان گفت: بر اساس قانون باید پهنههای رهاشده را پس بگیریم که این مسئله در سطح ملی پیگیری می شود تا پهنهها آزاد شود و در اختیار مردم قرار گیرد. محمدمهدی فداکار اظهار داشت: دیگر جایی در استان کرمان برای معدنکاری وجود ندارد و پهنهها آزاد نیستند زیرا به طور مثال پیرزن یا پیرمردی هست که معدن به نام او ثبت است و حالا فوت کرده و وراث او هم اینکاره نیستند و این خیلی عجیب است. وی عنوان کرد: ماده 20 معادن که مترقی است اجرایی نشده و شرکت ایمیدرو اولین مجموعهایست که در استان بیشترین معادن را دارد اما برای آنها کاری نکرده و رها کرده است.
استاندار کرمان با بیان اینکه رانت انرژی به شرکتها داده میشود و آنها ظرفیت استان در حوزه انرژی را میمکند، بیان داشت: معادن اخیرا در مسائل دانشبنیان کمک میکنند و امیدواریم صندوق دانشبنیانها در معادن شکل بگیرد زیرا ظرفیت بزرگیست و میتواند کار را پیش ببرد.
فداکار عنوان کرد: بهترین تجهیزات آزمایشگاهی را در کشور داریم و دانشگاهها هر چه تجهیزات خاص برای معادن را بخواهند می گوییم در کرمان مستقر کنند. وی یادآور شد: معارضان محلی معادن در برخی مناطق استان کرمان را داریم و برنامهای برای رفع این مشکل در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار کرمان تصریح کرد: معتقدیم در حال حاضر ضرورتی بر افزایش کاتد در استان کرمان نیست و باید صنایع پاییندستی را در دنبال کنیم تا شاهد اشتغال باشیم. فداکار در بخش پایانی سخنان خود گفت: ستاد عالی پسته را بهزودی برگزار میکنیم تا مشکلات این حوزه مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
30 درصد ارزش تولید مواد معدنی کشور در کرمان است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: بهواسطه استخراجی که در حوزه معدنی استان اتفاق میافتد و بالای 30 درصد ارزش تولید مواد معدنی کشور در استان کرمان است، از این رو کرمان، خواه و ناخواه بهعنوان بهشت معادن شناخته میشود و این ظرفیت بیشتر از این میتواند باشد.
مهدی حسینینژاد بیان کرد: پروانههای معادن در استان کرمان 527 مورد است که 2 هزار و 800 کیلومتربع را اشغال کرده و 490 پروانه بهرهبرداری با 4 هزار و 600 کیلومتر مربع در استان کرمان فعالیت میکنند و 77 گواهی کشف داریم. وی تصریح کرد: حدود 4 درصد مساحت استان کرمان در بحث پروانههای فعال است اما واقعیت این است که مساحت زیادی از معادن استان را افرادی ثبت دادهاند و یا پروانههای اکتشافی گرفتهاند که باطل شده و جای خالی وجود ندارد.
حسینینژاد ادامه داد: اگر به وضعیت درخواستها و پروانههای اکتشاف توجه کنیم باید برای تعیینتکلیف درخواستهایی اقدام شود که هیچ اتفاقی برایشان نمیافتد. وی افزود: بیش از 90 درصد معادن سطح استان کرمان کوچک و متوسط هستند و 12 هزار درخواست هست که می خواهند معدن، ثبت دهند و یکهزار و 101 درخواست اکتشاف داریم زیرا هر شخصی میتواند در حوزه معدن ورود کند و باید برای این فکری کنیم و اجازه ندهیم هر کسی وارد حوزه معدن شود.
وی همچنین معدنکاری نوین و بهرهوری در معادن استان کرمان را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: باید در معادن موجود اکتشافات تکمیلی را جلو ببریم و این در شرایطیست که عناصر و یا ذخایر بزرگتری را در همه معادن استان کرمان داریم که بهعلت عدم توان علمی و مالی معدنکاران نتوانستهایم اکتشافات تکمیلی را انجام دهیم.
معادن به افراد صلاحیتدار واگذار شود
در ادامه این نشست، رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار داشت: باید از منابع و معادن بهعنوان سرمایههای ملی حفاظت کنیم و اجازه ندهیم اسراف شود و یا از بین برود. حجتالاسلام و المسلمین بر بهکارگیری از مباحث علمی در حوزه معادن تاکید کرد و گفت: معادن به افرادی واگذار شود که صلاحیت دارند و از دانش و علم روز استفاده کنند و نه اینکه با بیل و کلنگ بهجان معدن بیفتند.
وی تصریح کرد: بعد از اینکه پروانه صادر میشود باید بر معدن نظارت شود زیرا معدن، یک مجموعه شخصی نیست و منابع ملی و سرمایه کشور است که باید از مسائل روز و نوین علمی به خوبی استفاده کرد و هم نظارت کاملی به عمل آید و اگر بهرهبرداری نمیتواند از مسائل علمی روز مانند هوش مصنوعی استفاده کند، باید بتوانیم این سرمایه ملی را پس بگیریم و به افرادی واگذار کنیم که توانایی بهرهبرداری مناسب از آن را داشته باشند.
همچنین دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز بیان داشت: معدنکاری بر منابع طبیعی و محیطزیست تاثیر میگذارد و دادستان به عنوان مدعیالعموم میتواند به بحث معادن ورود کند بنابراین این طور نیست که معدنکاران هر کاری دوست داشتند را انجام میدهند. مهدی بخشی با طرح این سوال که به چه علت افراد دارای صلاحیت کافی و مالی وارد عرصه معدن میشوند، اضافه کرد: در بخش مسکن هم مانند معادن شاهد این هستیم، افرادی که صلاحیت ندارند، وارد گود میشوند و مشکلاتی برای دستگاه قضایی ایجاد میکنند.
وی با انتقاد از نبود بانک اطلاعاتی اکتشافات معادن در استان کرمان افزود: چرا باید تکنولوژی را بعد از 50 سال معدنکاری از دیگر کشورها بگیریم، ما باید به سمت تکنولوژی برویم و صادرکننده باشیم و این در شرایطیست که هوش مصنوعی مورد تاکید مقام معظم رهبری است و ستاد فناوریهای هوش مصنوعی راهاندازی شده است.
گفتنی است در این نشست گزارش هایی در خصوص بررسی موانع معدن کاری مدرن و کاربرد هوش مصنوعی و آنالیز تصویری در سنگ های ساختمانی ارائه و راهکارهای لازم پیشنهاد شد.
- Published in اخبار شورا
اولین جلسه کارشناسی هشتاد و هفتمین نشست شورای گفت و گو برگزار شد
اولین جلسه کارشناسی هشتاد و هفتمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های استان در حوزه صنایع خلاق و با حضور رئیس اتاق کرمان، نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مرکز شتابدهی و نوآوری تگ، سازمان نظام صنفی رایانه ای و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست ضمن قدردانی از حضور صاحبنظران حوزه صنایع خلاق گفت: اقتصاد استان با وجود برخورداری از منابع معدنی و کشاورزی فراوان، به دلیل خام فروشی و صادرات مواد به صورت خام ارزش افزوده بالایی ندارد و توسعه صنایع خلاق یکی از راهکارهای ایجاد و افزایش ارزش افزوده در استان است.
سیدمهدی طبیب زاده، افزود: صنایع خلاق مبتنی بر خلاقیت، نوآوری، ابتکار، فرهنگ و … فعال هستند اما با وجود ظرفیت های فراوان این حوزه هنوز صنعتی با عنوان “صنایع خلاق” ثبت نشده است.
وی ادامه داد: در نظر داریم با استفاده از ظرفیت شورای گفت و گو و بهره گیری از تمام ظرفیت های غنی استان از جمله میراث فرهنگی، هنر، صنایع دستی، ظرفیت های دانشگاهی و … تلفیق آن ها، زمینه ایجاد صنعت خلاق، پایدار و موثر در استان را فراهم آوریم.
طبیب زاده، اظهار کرد: با توجه به همه تعاریف موجود برای صنایع خلاق به دنبال ایجاد ارزش افزوده از طریق اشتغال دانش آموختگان بیکار، جذب افراد تحصیل کرده، صادرات و … در استان هستیم زیرا تمام پتانسیل ها در استان فراهم است و باید به نحوی برای مسئولان جاذبه ایجاد نمود.
رئیس اتاق کرمان افزود: با توجه به مباحث مطرح شده در جلسه بررسی دقیق تری در خصوص تعیین نقش صنایع خلاق در ایجاد ارزش افزوده در استان، نقش صنایع خلاق در توسعه صادرات، محصولات صادراتی، بازارهای صادراتی و میزان صادرات، میزان پاسخگویی صنایع خلاق به نیاز اشتغال دانش آموختگان و سازگاری آن با علایق آنها و نقش صنایع خلاق در ارتقاء و تغییر سبک زندگی (برای افزایش مصرف محصولات خاص استان، ایجاد ارزش افزوده، توسعه بازار، شناخت فرهنگی گردشگران ایران) مورد نیاز است.
در ادامه رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان در ادامه این نشست علت سختی ها و تقابل های موجود در حوزه صنایع خلاق را تلفیق هنر، فرهنگ، تکنولوژی، نوآوری و … دانست و گفت: از دیدگاه نمایندگان دولت یکی از ملزومات توسعه اقتصاد دیجیتال، توسعه صنایع خلاق است و اگر چه دیدگاه مشترکی میان صنایع خلاق (گیم، انیمیشن و نرم افزار) و حوزه اقتصاد دیجیتال وجود دارد اما زیر ساخت های هر حوزه با یکدیگر متفاوت است.
محمدجواد رستمی افزود: از دیدگاه صنایع خلاق، هنر بر تکنولوژی غالب بوده اما در حوزه فناوری اطلاعات (IT) دیدگاه به گونه ای است که از ابزار تکنولوژی در مباحث بازاریابی و ارائه محصولات صنایع خلاق می توان بهره گرفت. وی در خصوص تعداد کم شرکت های صنایع خلاق نسبت به تعداد کل شرکت های استان تاکید کرد: باید بتوان با برنامه ریزی دقیق شرکت های استان را توانمند کرد.
گفتنی است در این نشست پیشنهادات و تصمیماتی مانند تاسیس مدرسه انیمیشن به منظور شناسایی استعدادها، آموزش و تربیت نیروی متخصص در این زمینه از کودکی توسط اتاق بازرگانی به عنوان پیشگام در نهضت مدرسه سازی کرمان دانا و فراهم ساختن زمینه سرمایه گذاری در این حوزه، تاسیس کمیسیون صنایع خلاق یا الحاق عنوان صنایع خلاق به کمیسیون گردشگری اتاق نظیر اتاق ایران، تاسیس”گروه مالی سرمایه گذاری گردشگری و صنایع خلاق” متشکل از شرکت های زیر مجموعه ای نظیر شرکت توسعه، شرکت بازاریابی و صادرات، شرکت های تولید و شرکت های اقماری، تهیه برنامه توسعه صنایع خلاق توسط مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق، تاسیس انجمن صنایع خلاق استان کرمان، ایجاد شهرک صنایع دستی، تعیین دوره های آموزشی مد نظر در حوزه صنایع خلاق و اعلام به اداره کل آموزش فنی و حرفه ای به منظور تعریف استانداردهای آموزشی با کد بین المللی و ارائه آموزش های لازم و به روز به متقاضیان این حوزه و احیای میزهای تخصصی گردشگری سازمان میراث فرهنگی توسط کمیسیون گردشگری اتاق در راستای ورود به عرصه بین المللی گردشگری و ایجاد ارزش افزوده برای استان مطرح شد.
- Published in اخبار پیش جلسه شورا