نخستین نشست کارشناسی نود و چهارمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل اصناف با حضور رئیس اتاق بازرگانی و رئیس اتاق اصناف کرمان و سایر کارشناسان و مدیران این دو مجموعه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس اتاق بازرگانی کرمان در این نشست ضمن اشاره به فعالیت های گسترده و اقدامات مهم اتاق در زمینه بررسی مسائل اصناف و همراهی مستمر اتاق اصناف گفت: اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون به عنوان اعضای هم خانواده و در کنار یکدیگر، قدرت چانه زنی بالاتری در بهبود فضای کسب و کار خواهند داشت.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: بهبود فضای کسب و کار مربوط به همه فعالان اقتصادی در حوزه های کشاورزی، صنعت و صنوف است و بخش مهمی از اقتصاد جامعه در گرو فعالیت های اقتصادی فعالان این سه اتاق بوده که با تشکیل دبیرخانه مشترک اتاق های سه گانه و طرح مسائل و مشکلات مشترک بین فعالان این مجموعه ها، از یک موضع آنها را پیش برد و در کنار آن با استفاده از ظرفیت بزرگ اصناف و اتحادیه ها در ارائه خدمات گسترده، ایجاد اشتغال کم هزینه و پایدار، مهارت آموزی در محیط واقعی کار، رونق اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و … فعالان اقتصادی را منتفع کرد.
وی بیان کرد: تشکیل دبيرخانه مشترک اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون و همفكري و همكاري بيشتر، موجب افزایش تاثيرگذاري بخش خصوصي در تصميم گيري و تصميم سازيها خواهد بود زیرا دغدغه هر سه اتاق حل مشكلات در حوزه كسب و كار و بهبود فضای كسب و کار است.
طبیب زاده افزود: به همین منظور تفاهم نامه ای تهیه و در نشست شورای گفت و گو امضا خواهد شد.
وی در رابطه با قانون کار و تامین اجتماعی به عنوان یکی از مسائل مهم مربوط به حوزه اصناف ادامه داد: هنگامی که موضوع خروج از شمولیت قانون کار و تامین اجتماعی مطرح شود، کاهش درآمد دولت تداعی خواهد شد، در صورتی که با آمار و ارقام کارشناسی شده و مستند، میزان هزینه برای دولت و همچنین میزان درآمدزایی این موضوع را تبیین کنیم به طور قطع بیانگر مزایای بیشتر خروج از شمولیت قانون کار و تامین اجتماعی خواهد بود.
رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بزرگ اصناف در ایجاد شغل ارزان و پایدار باید با کمک دولت و تصحیح و تسهیل قوانین موجبات ایجاد اشتغال پایدار، مهارت آموزی، روان شدن مسائل اصناف و حفظ مهارت ها فراهم خواهد شد.
در ادامه این نشست رئیس اتاق اصناف به اقداماتی مانند تشکیل کمیسیون ها و کارگروه های تخصصی و استفاده از نیروهای متخصص برای رسیدگی به مشکلات، انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه آزاد و آموزش رایگان برخی از صنوف از جمله طلاسازی از دوره دبیرستان تا دانشگاه، اشاره کرد و گفت: بزرگترین عامل ایجاد مشکلات قوانین کار و تامین اجتماعی است.
محسن ربیعی افزود: در صورتی که قوانین کار و تامین اجتماعی اصلاح و تسهیل شوند، بسیاری از مشکلات برطرف شده و درکنار فراهم شدن امکان ایجاد هزاران شغل ارزان و پایدار با استفاده از ظرفیت اصناف، مهارت آموزی در محیط کار واقعی و همچنین تربیت نیروی کار ماهر و متخصص محقق خواهد شد.
وی به ادغام چهار اتحادیه در اتحادیه صنف لوازم خانگی، بزرگترین مشکل پیش روی این اتحادیه را، ایجاد فروشگاه های بزرگ با مدیریت بانک ها عنوان و اظهار کرد: مجوز هیچ یک از این فروشگاه ها از استان اخذ نشده و هیچ نظارتی بر روی آن ها صورت نمی گیرد و این امر در آینده ای نه چندان دور موجب نابودی واحدهای صنفی این حوزه خواهد شد.
در ادامه این نشست رئیس اتحادیه صنف فخار و مصالح ساختمانی کرمان با اشاره به مشکل تامین سوخت در برخی اصناف و اینکه تنها یک کارخانه تراکتورسازی در کشور و پلاک شدن آنها در حوزه کشاورزی وجود دارد، گفت: تخصیص سوخت از سوی شرکت نفت به تراکتورهای صنعتی صورت نمی گیرد و باید به راهنمایی و رانندگی معرفی شوند تا برای آن ها پلاک صنعتی اخذ شود اما تاکنون این امر محقق نشده است.
سعید فخاران، به مبنای تعیین سهمیه سوخت توسط شرکت نفت اشاره کرد و افزود: تعیین سهمیه توسط شرکت نفت بر اساس کاتالوگ (هر دستگاه بر اساس توان اسب بخار آن) است و اکثر ماشین آلات موجود در بخش صنعت و به خصوص ماشین های سنگین راهسازی و… حداقل 30 الی 40 سال از ساخت آن ها گذشته و نمی توان بر مبنای کاتالوگ سهمیه سوخت آن را تعیین کرد.
وی ادامه داد: بر همین اساس از میزان سهمیه درخواستی کم می شود و در نهایت بدون در نظر گرفتن موعد تخصیص سوخت هنگامی که به دست مصرف کننده می رسد، حدود 30 تا40 درصد کمتر از مقدار تائیدیه اتحادیه است.
گفتنی است در این نشست پیشنهاد شد مشکلات اصناف در حوزه های تخصیص سوخت، تعدد سامانه ها و پرداخت و تهاتر مطالبات در جلسه دیگری با حضور متولیان مربوطه برای طرح در جلسه بعدی شورای گفت و گو بررسی شوند.