رئیس اتاق کرمان در نشست کارشناسی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در 20 مردادماه ۱۴۰۳ با بیان اینکه در راستای اصلاح شیوه های حکمرانی استان باید با استفاده از ساختارهای موجود،کارکردها را ارتقاء داد، گفت: نیاز است تغییراتی در دستورالعمل شورای گفت وگو ایجاد شود تا بتواند این نقش را ایفا کند.
سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به جمعبندی نهایی راهکارهای پیشنهادی در خصوص تغییر شیوه حکمرانی استان در جهت توسعه یافتگی آن با توجه به مباحث مطرح شده مبنی بر تشکیل ساختاری نظیر کمیسیون حکمرانی ذیل اتاق بازرگانی تهران برای پیگیری تخصصی و مستمر موضوعات، افزود: برای ایجاد همگرایی باید شورای راهبری توسعه شکل گیرد.
وی با برشمردن مزایای شورای گفتوگو، تاکید کرد: دامنه فعالیت شورای گفت و گو باید بیشتر شده و اصلاح یا تقویت شیوه حکمرانی به اهداف و وظایف شورا اضافه شود، زیرا شورای گفتوگو با مفهوم توسعه آشناست و تاکنون در مسیر اصلاح شیوههای حکمرانی حرکت کرده است.
طبیب زاده، خاطرنشان کرد: استاندار به عنوان رئیس شورای گفت و گو، دو نفر از نمایندگان مجلس(ترجیحاً از کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه)، رئیس دادگستری، دادستان، شهردار و ۲۰ نفر از مدیران ارشد استان به عنوان اعضای شورا، به خودی خود، می توانند نقش شورای مد نظر را ایفا کنند و شورای جدیدی ایجاد نشود.
شورای گفت و گو نقش مؤثری در برنامه های توسعه ای استان دارد
معاون اقتصادی و توسعه کسبوکار شرکت جهاد نصر کرمان با بیان اینکه تشکیل«شورای راهبری توسعه» منافاتی با قانون ندارد و جایگاهی برای طرح مسائل و هماهنگی است، گفت: در حال حاضر شوراها و نهادهای بسیاری با ریاست استاندار و دبیری سازمان مدیریت یا نهادهای دولتی یا حاکمیت وجود دارد، اما تنها شورای گفتوگو می تواند نقش مؤثری در برنامههای توسعهای داشته باشد.
جعفر رودری افزود: اگر بپذیریم شورای گفتوگو محور باشد، باید دستورالعمل و شرح وظایف آن به گونهای اصلاح شود تا بتواند نقش حلقههای مفقوده میان ارکان حکمرانی را با تأکید بر ایجاد همگرایی، ارائه خوراک لازم و رصد حکمرانی در استان به مأموریتهای اتاق اضافه کند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که برداشت واحدی از مفهوم حکمرانی در جامعه وجود ندارد، لازم است آموزشهای لازم برای فرهنگ سازی و ایجاد یک ادبیات واحد از مفهوم حکمرانی وگفتمانسازی در حوزه مدیران، کارکنان دولت، شورای راهبری توسعه و… با محوریت اتاق بازرگانی و سازمان مدیریت برنامهریزی ارائه و در این آموزشها جامعه هدف و روشها نیز مشخص شود.
اتاق بازرگانی به عنوان دبیر شورای راهبری توسعه استان انتخاب شود
مشاور اقتصادی استاندار نیز در این جلسه با پیشنهاد انتخاب اتاق بازرگانی به عنوان دبیر شورای راهبری توسعه استان، گفت: اتاق بازرگانی از نگاه دیگری به مسائل و دغدغهها می نگرد و اگر یک نهاد دولتی یا قوه قضاییه به این موضوع ورود کنند، دغدغهمند نخواهد بود و اشکال اساسی همواره در نوع نگاه است.
حسین مهرابی ادامه داد: همچنین پیشنهاد می شود برای تهیه اساسنامه یا شیوهنامه اجرایی ماده ۱۱۸قانون برنامه هفتم نظرات و پیشنهادات شورای گفتوگوی کشور و شعب استانی نیز مد نظر قرار گیرد، به این معنا که از طریق شورای گفت و گوی کشور به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد شود تا در فرایند تدوین شیوه نامه اجرایی ماده ۱۱۸ قانون برنامه هفتم برای استانها نیز جایگاهی در نظر گرفته شود.
شورای گفت و گو موتور محرکه اصلاح شیوه های حکمرانی است
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان نیز که به صورت مجازی در این نشست حضور داشت، بیان کرد: شورای گفتوگو یک موتور محرکه است و ظرفیتهای مناسب بسیاری، حتی فراتر از موضوعات حکمرانی پویا دارد و باید از آن در این مأموریت ویژه، بهره برداری لازم را انجام داد.
نعمت الله اکبری، با اشاره به تعداد بسیار شوراها و کمیتهها موجب بزرگ شدن ساختار حکمرانی می شود، گفت: پیشنهاد میشود از ظرفیت نهادهای موجود مانند شورای گفت وگو، شورای برنامهریزی، شورای اداری و شورای تأمین استفاده و سیستم حکمرانی در استان را چابک کرد.
وی تصریح کرد: کمیسیون حکمرانی می تواند ذیل شورای گفتوگو تشکیل شود، ضلع بخش خصوصی حکمرانی را برعهده گیرد و ارتباط آن را با شوراهای مرتبط با استان تقویت کند.