اولین جلسه کارشناسی هشتاد و هفتمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های استان در حوزه صنایع خلاق و با حضور رئیس اتاق کرمان، نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مرکز شتابدهی و نوآوری تگ، سازمان نظام صنفی رایانه ای و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست ضمن قدردانی از حضور صاحبنظران حوزه صنایع خلاق گفت: اقتصاد استان با وجود برخورداری از منابع معدنی و کشاورزی فراوان، به دلیل خام فروشی و صادرات مواد به صورت خام ارزش افزوده بالایی ندارد و توسعه صنایع خلاق یکی از راهکارهای ایجاد و افزایش ارزش افزوده در استان است.
سیدمهدی طبیب زاده، افزود: صنایع خلاق مبتنی بر خلاقیت، نوآوری، ابتکار، فرهنگ و … فعال هستند اما با وجود ظرفیت های فراوان این حوزه هنوز صنعتی با عنوان “صنایع خلاق” ثبت نشده است.
وی ادامه داد: در نظر داریم با استفاده از ظرفیت شورای گفت و گو و بهره گیری از تمام ظرفیت های غنی استان از جمله میراث فرهنگی، هنر، صنایع دستی، ظرفیت های دانشگاهی و … تلفیق آن ها، زمینه ایجاد صنعت خلاق، پایدار و موثر در استان را فراهم آوریم.
طبیب زاده، اظهار کرد: با توجه به همه تعاریف موجود برای صنایع خلاق به دنبال ایجاد ارزش افزوده از طریق اشتغال دانش آموختگان بیکار، جذب افراد تحصیل کرده، صادرات و … در استان هستیم زیرا تمام پتانسیل ها در استان فراهم است و باید به نحوی برای مسئولان جاذبه ایجاد نمود.
رئیس اتاق کرمان افزود: با توجه به مباحث مطرح شده در جلسه بررسی دقیق تری در خصوص تعیین نقش صنایع خلاق در ایجاد ارزش افزوده در استان، نقش صنایع خلاق در توسعه صادرات، محصولات صادراتی، بازارهای صادراتی و میزان صادرات، میزان پاسخگویی صنایع خلاق به نیاز اشتغال دانش آموختگان و سازگاری آن با علایق آنها و نقش صنایع خلاق در ارتقاء و تغییر سبک زندگی (برای افزایش مصرف محصولات خاص استان، ایجاد ارزش افزوده، توسعه بازار، شناخت فرهنگی گردشگران ایران) مورد نیاز است.
در ادامه رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان در ادامه این نشست علت سختی ها و تقابل های موجود در حوزه صنایع خلاق را تلفیق هنر، فرهنگ، تکنولوژی، نوآوری و … دانست و گفت: از دیدگاه نمایندگان دولت یکی از ملزومات توسعه اقتصاد دیجیتال، توسعه صنایع خلاق است و اگر چه دیدگاه مشترکی میان صنایع خلاق (گیم، انیمیشن و نرم افزار) و حوزه اقتصاد دیجیتال وجود دارد اما زیر ساخت های هر حوزه با یکدیگر متفاوت است.
محمدجواد رستمی افزود: از دیدگاه صنایع خلاق، هنر بر تکنولوژی غالب بوده اما در حوزه فناوری اطلاعات (IT) دیدگاه به گونه ای است که از ابزار تکنولوژی در مباحث بازاریابی و ارائه محصولات صنایع خلاق می توان بهره گرفت. وی در خصوص تعداد کم شرکت های صنایع خلاق نسبت به تعداد کل شرکت های استان تاکید کرد: باید بتوان با برنامه ریزی دقیق شرکت های استان را توانمند کرد.
گفتنی است در این نشست پیشنهادات و تصمیماتی مانند تاسیس مدرسه انیمیشن به منظور شناسایی استعدادها، آموزش و تربیت نیروی متخصص در این زمینه از کودکی توسط اتاق بازرگانی به عنوان پیشگام در نهضت مدرسه سازی کرمان دانا و فراهم ساختن زمینه سرمایه گذاری در این حوزه، تاسیس کمیسیون صنایع خلاق یا الحاق عنوان صنایع خلاق به کمیسیون گردشگری اتاق نظیر اتاق ایران، تاسیس”گروه مالی سرمایه گذاری گردشگری و صنایع خلاق” متشکل از شرکت های زیر مجموعه ای نظیر شرکت توسعه، شرکت بازاریابی و صادرات، شرکت های تولید و شرکت های اقماری، تهیه برنامه توسعه صنایع خلاق توسط مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق، تاسیس انجمن صنایع خلاق استان کرمان، ایجاد شهرک صنایع دستی، تعیین دوره های آموزشی مد نظر در حوزه صنایع خلاق و اعلام به اداره کل آموزش فنی و حرفه ای به منظور تعریف استانداردهای آموزشی با کد بین المللی و ارائه آموزش های لازم و به روز به متقاضیان این حوزه و احیای میزهای تخصصی گردشگری سازمان میراث فرهنگی توسط کمیسیون گردشگری اتاق در راستای ورود به عرصه بین المللی گردشگری و ایجاد ارزش افزوده برای استان مطرح شد.